• 5 minuten

Stage bij Esign? Dit is wat onze stagiairs zeggen

We verkondigen wel eens dat onze stagiairs niet met hun vingers zullen zitten draaien. Maar is dat effectief zo? Sofie en Cedric, onze veelbelovende stagiairs web development, en Nathan, onze stagiair online marketing. Elk met een verschillend traject en achtergrond, maar evenveel goesting. Zij namen de proef op de som.

Wie is Sofie?

Ik kom uit de bacheloropleiding Digital Design and Development (Devine), waar webdesign en webdevelopment gecombineerd wordt, en ik doe nu stage als front-end developer. Eigenlijk sprak het design-aspect mij het meest aan, maar bij Esign ontdekte ik dat webdevelopment nog veel meer mijn ding is.

Gedreven door web development

Via het stageplatform van de opleiding kwam ik terecht bij Esign en na een kijkje op de website was ik al snel overtuigd: hier wilde ik mijn stage doen. Wat mij zo aansprak aan Esign — en nu nog steeds — was vooral de informele en open sfeer. Mijn stage zou hier allesbehalve saai worden!

Sofie: “Van krachtige frameworks tot handige tools. Je leert zoveel meer in een écht webbureau.”

Het echte werk

Vanaf het begin werd ik al meteen betrokken bij “het echte werk” en kon ik altijd rekenen op hulp als ik met vragen zat. Eerst deed ik vooral kleine aanpassingen aan bestaande projecten, waardoor ik snel kon wennen aan de werkwijze van Esign en daarna kreeg ik geleidelijk aan grotere taken. De afgelopen paar weken leerde ik al enorm bij, van krachtige frameworks tot handige tools die ik nog niet kende. Ook leerde ik hoe het er in een écht webbureau aan toe gaat, want dat leer je niet op de hogeschool. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat ik niet beter terecht had kunnen komen dan bij Esign en kijk alvast met alle plezier uit om het team binnenkort te versterken!

Bekijk de ervaring van Sofie 👇

Wie is Cedric?

Ik volg de bacheloropleiding Grafische en Digitale Media aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daar heb ik gekozen voor de afstudeerrichting New Media Development waar je wordt opgeleid tot een full-stack developer.

Kwalitatieve websites

Toen ik onderzoek deed naar diverse web agencies in Gent voor mijn stage, stond Esign al snel bovenaan op mijn lijstje. De website van Esign en hun verschillende cases lagen meteen in lijn met wat ik zoek in goede, kwalitatieve websites. Ze straalden een aangename sfeer uit en ik was ervan overtuigd dat ik hier veel nieuwe zaken ging kunnen bijleren. Dat werd alleen maar bevestigd na mijn eerste positieve sollicitatiegesprek samen met Brecht en Bart van Esign. Toen ik te horen kreeg dat ze mijn stage goedgekeurd hadden, was ik gewoon enorm tevreden.

Cedric: “Bij Esign vind ik wat ik zoek in goede, kwalitatieve websites.”

Opgeleid tot full-stack developer

Op voorhand had ik al gevraagd of het mogelijk was om zowel front als back-end development te doen omdat ik nog niet zeker wist waar ik me later in wou verdiepen. Geen probleem, zeiden ze. Tijdens mijn eerste weken kreeg ik al snel opdrachten die ik volledig zelfstandig kon uitwerken. Of het nu het aanpassen was van een bestaande lay-out van een website of het toevoegen van een dynamische blogmodule, er waren altijd uiteenlopende opdrachten. Voor problemen of vragen was er altijd wel iemand beschikbaar om mij even te ondersteunen en verder te helpen. Al vanaf het begin van mijn stageperiode heb ik enorm veel bijgeleerd bij Esign. Ik keek onmiddellijk vol enthousiasme uit naar de weken die zouden volgen.

Wie is Nathan?

Ik heb een vooropleiding talen met eerst een bachelor Toegepaste Taalkunde en dan een master in Meertalige Communicatie. Intussen heb ik bij Esign net een stage van 10 weken achter de rug in het kader van mijn ManaMa Meertalige Bedrijfscommunicatie. De combinatie van de stevige portie economische vakken met een link naar de praktijk en de praktische stage maakte van dit jaar de ideale overgang naar de arbeidsmarkt.

Tijd om uit mijn comfortzone te stappen

Een belangrijk deel van de opleiding Meertalige Bedrijfscommunicatie is een lezingenreeks van professionals uit het werkveld die een bepaalde link hebben met bedrijfscommunicatie. Een van die colleges ging over de wereld van de digitale marketing en werd niet toevallig gegeven door een Esigner. Ik ben freelance actief als journalist voor onder meer Focus, WTV en Belga, maar noch daar, noch in mijn vooropleiding kwam ik echt in contact met échte marketing. De lezing wakkerde mijn interesse wel aan. Zo hevig zelfs dat ik besloot om uit mijn comfortzone te stappen. Zodra ze haar lezing had beëindigd, stapte ik op de marketeer van Esign af om mijn interesse duidelijk te maken en dezelfde avond ontving ze mijn cv en motivatiebrief in haar mailbox. Een week later stapte in dan ook voor het eerst de deuren binnen van het kantoor.

Een nieuwe wereld ontdekken

Mijn intentie bij Esign was duidelijk: bijleren over de vele facetten van digitale marketing. En ja, dat is zonder twijfel gelukt. Vanaf dag 1 kreeg ik de kans om mee te werken op allerlei projecten, voor Esign zelf en ook voor heel wat uiteenlopende klanten. Ik heb me mogen verdiepen in SEO, SEA, social media advertising en e-mail marketing. Ik weet hoe een zoekwoordenonderzoek in zijn werk gaat, hoe ik doordachte concurrentie-analyses uitvoer en trek meer dan mijn plan in Google Analytics.

Nathan: “Meer nog dan het vakgebied, heb ik vooral mezelf mogen leren kennen.”

Misschien wel het belangrijkste dat ik tijdens mijn stage bij Esign mocht ontdekken, is mezelf. Ik kreeg er de kans om er aan den lijve te ondervinden waar ik in uitblink en wat minder voor mij is weggelegd; wat mijn sterke en minder goede kantjes zijn; waar mijn plaats in de arbeidswereld zich precies bevindt. Schrijven, copy en content blijkt bijvoorbeeld wel degelijk mijn dada te zijn en ik hou ervan om creatief bezig te zijn met taal en daarbuiten. En oh ja, ik heb blijkbaar minder schrik van een uitdaging dan ik dacht voor ik bij Esign aan de slag ging.

Doel bereikt?

Ik wou weten hoe het voelde om effectief vast te werken, en dat doel heb ik zeker bereikt. Ik weet nu het belang van leuke, gedreven collega’s, van een aangename werkomgeving met heerlijke koffie, van interessant werk dat je graag doet en van een goede nachtrust 😉

Net van school en goesting om erin te vliegen?

End of story.
Je bent mogelijk ook geïnteresseerd in:
Groot nieuws: Esign wordt Dynamate!
  • 2 minuten
Groot nieuws: Esign wordt Dynamate! Lees meer | Groot nieuws: Esign wordt Dynamate!
Een blik achter de schermen bij Esign
  • 4 minuten
Een blik achter de schermen bij Esign Lees meer | Een blik achter de schermen bij Esign
Esign en Aleetoe bundelen krachten voor een sterkere e-commerce toekomst
  • 3 minuten
Esign en Aleetoe bundelen krachten voor een sterkere e-commerce toekomst Lees meer | Esign en Aleetoe bundelen krachten voor een sterkere e-commerce toekomst

Let’s be friends, vertel ons over jouw project